[uClinux-dev] kernel load issue, jump to _fault vector

angelo angelo70 at gmail.com
Fri May 7 14:50:10 EDT 2010


Dear all,

i have my own custom board, MCF5307, oscillator is 40Mhz, core clock (X2 
is 80Mhz), 4Mb Flash (16bit words flash) and 16M SDRAM. I am trying to 
boot a 2.6 kernel.

After boot loader is started from the flash (i am using Colilo) the 
flash is remapped at 0xffc00000.

Then, from Colilo, i load the kernel (image.bin) in the SDRAM, copying 
it at 0x400. I dumped the SDRAM memory from 0x400, kernel is copied 
correctly.

When i launch it, (commad "g 400"), immediately the execution move to a 
"_fault" Colilo vector table handler, that jump to a "rescue" function 
that make blink some leds and do other stuffs also.

Seems some kernel configuration parameters is certainly wrong. I attach 
"Processor Type" part of the .,config.

#
# Processor type and features
#
# CONFIG_M68328 is not set
# CONFIG_M68EZ328 is not set
# CONFIG_M68VZ328 is not set
# CONFIG_M68360 is not set
# CONFIG_M5206 is not set
# CONFIG_M5206e is not set
# CONFIG_M520x is not set
# CONFIG_M523x is not set
# CONFIG_M5249 is not set
# CONFIG_M5271 is not set
# CONFIG_M5272 is not set
# CONFIG_M5275 is not set
# CONFIG_M528x is not set
CONFIG_M5307=y
# CONFIG_M532x is not set
# CONFIG_M5407 is not set
CONFIG_COLDFIRE=y
CONFIG_CLOCK_SET=y
CONFIG_CLOCK_FREQ=80000000
CONFIG_CLOCK_DIV=2
# CONFIG_OLDMASK is not set

#
# Platform
#
# CONFIG_ARN5307 is not set
# CONFIG_M5307C3 is not set
# CONFIG_SECUREEDGEMP3 is not set
# CONFIG_CLEOPATRA is not set
# CONFIG_NETtel is not set
CONFIG_4KSTACKS=y
CONFIG_HZ=100

#
# RAM configuration
#
CONFIG_RAMBASE=0x00000000
CONFIG_RAMSIZE=0x01000000
CONFIG_VECTORBASE=0x00000000
CONFIG_KERNELBASE=0x00000400
# CONFIG_RAMAUTOBIT is not set
# CONFIG_RAM8BIT is not set
# CONFIG_RAM16BIT is not set
CONFIG_RAM32BIT=y


#
# ROM configuration
#
# CONFIG_ROM is not set
CONFIG_RAMKERNEL=y
# CONFIG_ROMKERNEL is not set
CONFIG_PREEMPT_NONE=y
# CONFIG_PREEMPT_VOLUNTARY is not set
# CONFIG_PREEMPT is not set
CONFIG_SELECT_MEMORY_MODEL=y
CONFIG_FLATMEM_MANUAL=y
# CONFIG_DISCONTIGMEM_MANUAL is not set
# CONFIG_SPARSEMEM_MANUAL is not set
CONFIG_FLATMEM=y
CONFIG_FLAT_NODE_MEM_MAP=y
CONFIG_PAGEFLAGS_EXTENDED=y
CONFIG_SPLIT_PTLOCK_CPUS=4
# CONFIG_PHYS_ADDR_T_64BIT is not set
CONFIG_ZONE_DMA_FLAG=1
CONFIG_VIRT_TO_BUS=y

#
# Boot configuration
#
# CONFIG_UCBOOTLOADER is not set
CONFIG_ISA_DMA_API=y


Every help is  appreciated.

Many thanks,

Angelo



More information about the uClinux-dev mailing list