[uClinux-dev] netflash on Armadillo-J (Digi Connect ME)

Geoffrey Wossum geoffrey at pager.net
Fri Oct 21 15:18:54 EDT 2005


Hi all,

I'm attempting to use the netflash program on an Armadillo-J.  I have tried 
using a couple of different Atmark uClinux distros, starting from the  
2005-01-05 distribution.

The problem is that it downloads the image and says it is going to start 
writing, but then it hangs.  Here is some output:


# cat /proc/version
Linux version 2.4.22-uc0-aj1 (nakai at silvia) (gcc version 2.95.3 20010315 
(release)(ColdFire patches - 20010318 from http://fiddes.net/coldfire/)
(uClinux XIP and shared lib patches from http://www.snapgear.com/)) #5 Thu 
Apr 21 21:52:54 JST 2005
# cat /proc/mtd
dev:    size   erasesize  name
mtd0: 000e5000 00001000 "RAM"
mtd1: 00010000 00008000 "Flash/BoardParameter"
mtd2: 00010000 00008000 "Flash/Dummy"
mtd3: 001f0000 00010000 "Flash/Image"
mtd4: 00070000 00010000 "Flash/Kernel"
mtd5: 00180000 00010000 "Flash/User"
mtd6: 00010000 00010000 "Flash/Backup"
mtd7: 00010000 00010000 "Flash/Config"
# ls -l /dev/mtd*
crw-------    1 root     root      90,   4 Jan  1 09:00 /dev/mtd2
crw-------    1 root     root      90,   6 Jan  1 09:00 /dev/mtd3
crw-------    1 root     root      90,   8 Jan  1 09:00 /dev/mtd4
crw-------    1 root     root      90,  10 Jan  1 09:00 /dev/mtd5
crw-------    1 root     root      90,  12 Jan  1 09:00 /dev/mtd6
crw-------    1 root     root      90,  14 Jan  1 09:00 /dev/mtd7
brw-------    1 root     root      31,   2 Jan  1 09:00 /dev/mtdblock2
brw-------    1 root     root      31,   3 Jan  1 09:00 /dev/mtdblock3
brw-------    1 root     root      31,   4 Jan  1 09:00 /dev/mtdblock4
brw-------    1 root     root      31,   5 Jan  1 09:00 /dev/mtdblock5
crw-------    1 root     root      90,   5 Jan  1 09:00 /dev/mtdr2
crw-------    1 root     root      90,   7 Jan  1 09:00 /dev/mtdr3
crw-------    1 root     root      90,   9 Jan  1 09:00 /dev/mtdr4
crw-------    1 root     root      90,  11 Jan  1 09:00 /dev/mtdr5
crw-------    1 root     root      90,  13 Jan  1 09:00 /dev/mtdr6
crw-------    1 root     root      90,  15 Jan  1 09:00 /dev/mtdr7
# netflash -k -n -r /dev/mtd3 http://192.168.1.12/~geoff/base-5.01.img
................................................................................
-- lots of '.'s removed --
netflash: got "http://192.168.1.12/~geoff/base-5.01.img", length=1809408
netflash: programming FLASH device /dev/mtd3


At that point the netflash process seems to stop working.  I can still log 
into the device, and I can see netflash running in the "ps" output, but no 
actual flash writing seems to ever take place.

Any ideas of what is going wrong?

TIA,
---
Geoffrey Wossum
Long Range Systems - http://www.pager.net




More information about the uClinux-dev mailing list